"Olipa ihanaa tutustua Profumo d`Italia matkaan ja osallistujiin. Ennenkaikkea Teille; Francesco, ihanasta laulusta, mikä ei todellakaan ollut varmaankaan helppo, mutta niin Italialainen Bellissimo!!! Maddalenalle, ihanan reippaalle, rennolle ja paljon viineistä tietävänä, niin kuin Francescokin, saitte minut todella kiinnostumaan viineistä enemmänkin ja meinaan etsiä josko Helsingistä löytyisi jonkinlaista viinin harrastajien seuraa. Tämä oli eka matkani teidän seurassa, mutta ei varmastikkaan viimeinen. Todella loistava ruoka - viini - ja kulttuuri, ihanat maisemat - ihanat ihmiset ! "
La 6.4. Lähtö Helsingistä Finnairin lennolla AY1401 kello 9.15, saapuminen Münchenin lentokentälle kello 10.40. Matka jatkuu kohti Rosenheimin keskustaa, jossa teemme kävelylenkin ja nautimme lounaan (Gasthaus zum Stockhammer). Lounaan jälkeen matkalla hotellille, pysähdymme vielä Italian puolella maistelemaan viinejä luostarissa (Kloster Neustift). Saapuminen Völs am Schlernin kylään ja hotellille (Rose Wenzer) illansuussa, illallinen ja yöpyminen.
Su 7.4 Teemme päiväretken Dorf Tirolin kylään, vierailemme linnassa ja lounastamme kylässä. Iltapäivällä vapaata aikaa ostoksille keisarinna Sissin suosimassa Meranon kaupungissa. Paluu hotellille, illallinen ja yöpyminen.
Ma 8.4. Ensimmäinen kokkikurssi Gasthof Kircherin ravintolassa, teemana liha. Valmistamamme herkut nautimme kurssin jälkeen lounaaksi. Iltapäivällä vierailemme Terlanon kylässä parsaa viljelevällä osuuskunnalla (Terlaner Spargel). Ennen paluuta hotellille, nautimme vielä aperitiivin lähellä olevalla viinitilalla (K. Martini & Sohn). Paluu hotellille, illallinen ja yöpyminen.
Ti 9.4. Toinen kokkikurssi, teemana kala. Itse valmistamamme lounaan jälkeen vierailu ja opastettu kierros Milan meijeritehtaalla. Paluu hotellille, illallinen ja yöpyminen.
Ke 10.4. Kolmas kokkikurssi, teemana kasvisruoka. Itse valmistamamme lounaan jälkeen vierailu viinintuottajalla kotikylämme läheisyydessä. Paluu hotellille, illallinen ja yöpyminen.
To 11.4. Lähtöpäivänä nautimme kalalounaan Saksan Bayerin Chiemsee järvellä (Fischhütte Reiter) jonka jälkeen matka jatkuu kohti Münchenin lentokenttää, josta Finnairin lento AY1406 lähtee kello 18.40. Saapuminen Helsinki-Vantaalle kello 22.05.
Profumo d’Italian vuoden 2019 ensimmäinen matka on kuten edellisinäkin vuosina, kokkauskurssi Italiaan. Tänä vuonna on vuorossa Etelä-Tirolin maakunta (Alto Adige/Südtirol), joka kuuluu Italian rikkaimpiin maakuntiin ja joka vielä vuoteen 1918 saakka oli osa Itävalta-Unkaria. Tämä näkyy nykyään esimerkiksi kielessä (italian lisäksi puhutaan alueella saksaa ja ladinin kieltä) sekä ruokaperinteissä. Alueen keittiö on Italian arvostetuimpia ja siihen kuuluvat mm Knödelit, Strudelit, Spätzlet, Schlutzkrapfenit ja Gulaschit sekä lisäksi perinteisemmät italialaiset ruokalajit.
Keittiömestarin johdolla valmistamme kolmena päivänä alueen perinneruokia arvostetun ravintolan keittiössä. Kokkailun päätteeksi nautimme itse tekemämme herkut lounaaksi.
Ruoan lisäksi on alueen toinen ylpeydenaihe viini, jota pääsemme maistelemaan muutamalla viinitilalla. Huolimatta siitä että Etelä-Tiroli on yksi Italian pienempiä viininviljelyalueita, tuottaa se loistavien kasvuolosuhteiden vuoksi 98% laatuviinejä (DOC).
Matkan aikana voi vapaa-ajan käyttää esimerkiksi lenkkeilyyn, sillä hotellimme sijaitsee kylän keskustassa, josta lähtee useita merkittyjä kävelyreittejä. Vaihtoehtoisesti hotellissa voi nauttia uima-altaasta ja saunapalveluista.
All inclusive- matkan hinta on 1900€. Hintaan sisältyy suorat lennot, yksityinen bussikuljetus, hotelli puolihoitoineen, kokkauskurssit keittiömestarin johdolla, lounaat, ruokajuomat, retkien kulut, opastetut kierrokset (englanninkieliset), sisäänpääsymaksut ja maistiaiset.
Ti 14.5. Lähtö Helsinki-Vantaalta Finnairin lennolla AY1761 kello 7.50, saapuminen Rooman Fiumicinon lentokentälle kello 10.15. Suuntaamme kohti antiikin ajan kauppasatamakaupunkia Ostia Anticaa, jossa meillä on opastettu kierros. Lounaan nautimme paikallisessa ravintolassa. Iltapäivällä saavumme Frascatin alueelle, jossa illallinen ja yöpyminen hotellissa.
Ke 15.5. Vietämme päivän Tivolin kaupungissa, aamulla vierailu upealla Villa d’Esten huvilalla, lounas paikallisessa ravintolassa ja iltapäivällä vierailu Villa Gregorianan puistossa. Paluu Frascatin alueen hotellille, illallinen ja yöpyminen.
To 16.5. Vierailemme Fiuggin kylpyläkaupungissa, joka on tunnettu parantavista vesistään. Lounaan nautimme paikallisessa ravintolassa ja iltapäivällä vierailu viinitilalla, jossa pääsemme maistelemaan Cesanese del Piglion DOCG viiniä. Paluu hotellille, illallinen ja yöpyminen.
Pe 17.5. Etruskien jalanjäljissä: Teemme päiväretken Cerveterin alueelle ja osallistumme opastetulle kierrokselle "kuolleiden kaupungissa". Lounaan herkuttelemme etruskien entisessä satamakaupungissa Ladispolissa ja maistelemme viinejä Castello di Torre in Pietran- linnassa. Paluu hotellille, illallinen ja yöpyminen.
La 18.5. Käymme tutustumassa paikallisella meijerillä lago di Braccianon- järvellä. Lounas Velletrin alueella ja iltapäivällä vierailu paikallisella viinintuottajalla. Illallinen hotellissa
Su 19.5. Suuntaamme aamulla kohti lago Albano- järveä ja Castel Gandolfon kylää. Lounaan nautimme Merumalian viinitilalla samalla maistellen heidän viinejään. Matka jatkuu kohti Fiumicinon lentokenttää, josta Finnairin lento AY1764 lähtee kello 19.45. Saapuminen Helsinki-Vantaalle kello 00.05.
All inclusive- hinta 1950€
To 25.7. Lähtö Helsinki-Vantaalta Finnairin lennolla AY1761 kello 7.50, saapuminen Rooman Fiumicinon lentokentälle kello 10.15. Matka jatkuu kohti Marchen maakuntaa, jonka aikana pysähdymme Spoleton alueelle lounaalle ja Corridonian alueelle viinitilalle. Illansuussa saapuminen Maceratan kaupunkiin, jossa illallinen ravintolassa ja yöpyminen hotellilla.
Pe 26.7. Vierailemme harmonikkojen valmistajalla Castelfidardon alueella. Lounaan nautimme Porto Recanatissa, chef Enrico Mazzaronin ravintolassa Il Tiglio in Vita. Palaamme Macerataan ja illallisen jälkeen ensimmäinen oopperailta Sferisterio di Macerata: Giuseppe Verdin Macbeth. Yöpyminen hotellilla.
La 27.7. Tutustumme Fermon roomalaisaikaisiin vesisäiliöihin (sisterni) ja lounastamme Cocci Griffonin- viinitilalla, samalla nauttien heidän viineistään. Iltapäivällä teemme vielä kävelykierroksen Offidan kylässä. Paluu Macerataan, illallinen ja yöpyminen.
Su 28.7. Suuntaamme kohti ”Verdicchio-rypäleen pääkaupunkia”, Cupramontanaa, jossa herkuttelemme lounaan. Lounaan jälkeen Verdicchion maistelua paikallisella viinintuottajalla. Paluu Macerataan ja illallisen jälkeen toinen ooppera: Georges Bizet’n Carmen. Yöpyminen hotellilla.
Ma 29.7. Teemme päiväretken Jesin kaupunkiin, jossa meillä opastettu englanninkielinen kierros. Lounas paikallisessa ravintolassa ja viinien maistelua alueen viinitilalla. Paluu hotellille, illallinen ja yöpyminen.
Ti 30.7. Lähtöpäivänä, ennen saapumista Rooman Fiumicinon lentokentälle, pysähdymme Umbrian maakunnassa Fattoria Le Poggetten viinitilalla, jossa myös lounastamme. Finnairin lento AY1764 lähtee kello 19.45 ja saapuu Helsinki-Vantaalle kello 00.05.
All inclusive- hinta, sisältäen oopperaliput hyvillä paikoilla 1990€
Perinteinen syksyn matka vie meidät tällä kertaa tutustumaan tähän monipuoliseen maakuntaan joka on pienehköstä koostaan huolimatta täynnä maailmankuuluja rikkauksia, kuten Parmankinkku, Balsamico, Parmigiano Reggiano, Lambrusco, Pavarotti, Ferrari, upea Bolognan kaupunki ja paljon muuta.
All inclusive- matkan hinta 1900€
Joulu on herkuttelemisen, nauttimisen, rauhoittumisen sekä juhlan aikaa. Kaikkia edellä mainittuja koemme vuoden 2019 joulumatkallamme, jonka aikana tutustumme kolmeen maahan (Sveitsi, Italia ja Ranska), heidän jouluperinteisiinsä sekä joulumarkkinoihinsa. Lennämme Geneven kaupunkiin, vierailemme Sveitsin Martignyn joulumarkkinoilla, vietämme kolme yötä historiallisessa Italian Aostan kaupungissa ja kaksi yötä Ranskan Chamonix’ssa, joka on myös erittäin suosittu talviurheilukeskus.
All inclusive- matkan hinta 1900€
Kaikki matkamme ovat All inclusive, eli paketteihin sisältyvät lennot, suomenkielinen matkanjohtaja, hyvätasoiset hotellit puolihoitoineen, lounaat retkikohteissa, ruokajuomat, sisäänpääsyt museoihin ja muihin retkikohteiden paikkoihin, bussikuljetukset, englanninkieliset paikallisoppaat, maistelut viinitiloilla yms, eli käytännössä kaikki.
Filosofiamme on tarjota asiakkaillemme aitoja kokemuksia, paikallisia ruokia ja viinejä, tietoa perinteistä, historiasta, kulttuurista, sekä musiikista. Jokaisella matkallamme vierailemme myös ainakin yhdellä, ellei useammalla viinitilalla.
Räätälöimme matkoja myös yksityisryhmille!
Vastuullisena matkanjärjestäjänä kuulumme kilpailu- ja kuluttajaviraston valmismatkarekisteriin.
Pidätämme oikeudet muutoksiin.
Yhteistyössä:
www.vinotours.fi
Liity postituslistalle
Rekisteröidy sähköpostiosoitteellasi saadaksesi uutisia ja päivityksiä